BAÜN’de, Hayırsever İş İnsanı Mehmet Çetin Tarafından Yapılacak Ek Hastane Binasının Temeli Atıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesinin gelişim ve büyüme sürecine destek olacak olan ve hayırsever iş insanı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin tarafından yaptırılacak olan 64 Yataklı Ek hastane binasının temeli, düzenlenen tören ile atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma programı; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri; İsmail Ok, Serkan Sarı, Ekrem Gökay Yüksel, İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, hayırsever iş insanı ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ve babası Hacı Mehmet Çetin, senato üyeleri, hastane yönetimi, öğretim üyeleri, sağlık personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış programında; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri; İsmail Ok, Serkan Sarı, Ekrem Gökay Yüksel, İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin yaptıkları konuşmalar ile yapılacak olan 64 yataklı ek hastane binasının, vatandaşlar, üniversite ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından; hayırsever iş insanı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ve babası Hacı Mehmet Çetin için hazırlanan teşekkür plaketi, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından kendilerine takdim edildi.

64 yataklı ek hastane binasının temeli, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve protokol üyeleri tarafından, dualar eşliğinde atıldı. Yapılacak olan 64 yataklı ek hastane binasının yanı sıra, üniversite tarafından yapımı gerçekleştirilen ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan; içerisinde 100 servis yatağı, 24 yoğun bakım yatağı, 6 ameliyathane, çocuk acil servisi ve hibrit ameliyathane salonları bulunan ek hastane binasının tamamlanması ile üniversite hastanesinin yatak kapasitesi yaklaşık olarak 500’e ulaşacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü